НАША ДЕЦА ТО ХОЋЕ И МОГУ!
25.04.2013

Школа за основно и средње образовање „14.октобар“ у Нишу, протекле недеље била је домаћин 15. Републичког такмичења фризера „за специјалне школе“, које је организовано и уз подршку Градске општине Палилула-Ниш. На овом такмичењу, осим школе „14.октобар“ у Нишу, учествовали су и представници школа за основно и средње образовање: „Милан Петровић“ у Новом Саду, „Радивоје Поповић“ у Сремској Митровици и Средње занатске школе у Београду. По речима Зорана Николића, директора школе „14. Октобар“, јубиларно такмичење фризера „за специјалне школе“ везано је за образовно подручје рада женски фризер. Такмичило се једанаест ученика из четири школе у конкуренцији женских и мушких фризера. Они су урадили изванредне фризуре које смо могли да видимо на модној ревији. Наши гости, ученици и колеге професори из других градова, осим дружења упознали су и културне знаменитости Ниша.

Организаторе и учеснике такмичења, у име председника Градске општине Палилула Бобана Џунића, поздравио је Ивица Стојановић, члан општинског Већа. Градска општина Палилуа подржава овакве манифестације. Имамо изузетну сарадњу са свим школама које се налазе на нашој територији-истакао је већник Стојановић. Посебно добру сарадњу имамо са школом са основно и средње образовање „14. Октобар“. Ова манифестација је била изузетна прилика за промоцију наше средине, а ученици – такмичари показали су да су мајстори свог заната, показали су изузетну стручност а ми смо показали и наше традиционално гостопримство.

Мр Владимир Фуштић, дугогодишњи председник Заједнице школа  за основно и средње образовање Србије, подсетио је да такмичења „специјалних школа“ у јавности разбијају предрасуде да ова деца не могу. Они хоће и они могу! Ово је смотра њихових могућности у школи за негу лепоте. Видите, они су не само лепи већ и способни да направе фризуру, да у својим срединама негују и хигијену и лепоту, да сутра остваре и онај циљ за шта смо их оспособили да раде и буду запослени у својој области. Градска општина Палилула-Ниш је једина општина која је присутна овде и подржава овај скуп и Заједница школа за основно и средње образовање Србије је јако захвална на томе. Жао ми је што нас челници других  општина само саслушају шта имамо да кажемо и на томе се завршава наша сарадња.

Подела диплома и награда победницима такмичења уз пригодну свечаност-модну ревију, по традицији одржано је у просторијама школе домаћина такмичења. Био је то леп сусрет и дружење младих које краси велика упорност и жеља да остваре пуну интеграцију у друштву.(ЕКОполис мрежа, Д.Видојковић)

Галерија слика